תוכן עניינים
הכל התחיל מהצורך להגיע לגבהים
בעבר היו מובילים ציוד כבד לגובה באמצעים מסורבלים מאוד. עוד בימי רומא העתיקה בנו את המבנים העתיקים שאנו מטיילים בהם כיום באמצעות כוח אדם רב שהיה נושא על גבו לבני ענק ובאמצעות חבלים היו מרימים אותם לגובה. גם במאה ה-20 היו גננים שעשו שימוש בסולמות ארוכים על מנת להגיע לצמרות העצים ולגזום אותם. שיטות אלו היו לא בטוחות וגרמו לפגיעות רבות ולמאמץ פיזי רב. כיום הכול השתנה והמנופים הפכו לדבר שבשגרה על מנת להוביל ציוד בעל משקל רב לגובה.
למי זה כדאי?
הובלה עם מנוף הפכה לטרנד הכדאי ביותר להובלת משקל לגובה. אנשים פרטיים המעוניינים להוביל לגובה ריהוט כבד או לעשות שיפוצים במקום גבוה יכולים להשכיר שירותי הובלה כאלו ולהימנע ממאמץ פיזי. אתרי בנייה רבים עושים שימוש במנוף כדי שיוכלו להוביל בבטחה עובדים, חומרי בניין וציוד יקר ערך. במפעלים מובילים באמצעותו מכונות כבדות. ההובלה באמצעות מנוף כדאית גם לאנשים העובדים בגובה. כיום אנשי הגינון כבר לא משתמשים בסולם אלא במנוף סל. גם בחברות התעופה מבצעים תיקונים על המטוסים באמצעות מנופי סל. משפץ או מתקין שצריך לעשות עבודות מורכבות בגובה, מנקי חלונות, תליית שלטים בגובה, מתקיני מצלמות ברמזורים ועוד מעדיפים לעבוד בגובה באמצעות מנוף סל.
מדוע מעדיפים הובלה באמצעות מנוף?
כפי שראינו כיום הובלת מנוף הפכה לנפוצה בתחומים רבים. הנוחות, היעילות והבטיחות הם פקטורים משמעותיים בעת בחירת סוג המנוף המועדף. ולא רק זאת, המנוף חוסך זמן, העבודה מתבצעת במהירות והמוטיבציה של העובדים עולה. כאשר עובד מרגיש שלמעסיק אכפת ממנו והוא דואג לביטחונו, גם העבודה שלו תהיה יעילה יותר. כדי להפעיל את המנוף צריך להיות בעלי רישיון מיוחד לסוג המנוף. מנופאי מיומן דואג לבטיחות העובד ומוביל אותו ואת הציוד מעלה וללא דאגות.