תוכן עניינים
אילו מנופים מתאימים להובלה?
ישנם סוגי מנופים ועגורנים באמצעותם ניתן להוביל ציוד כבד ולעשות עבודות מורכבות או פשוטות בגובה. למשל, מנוף סל הוא מנוף נוח ויעיל להובלת ציוד. המנוף מחובר למשאית ומתוכו יוצאת זרוע שבקצוות שלה תלוי סל מתכתי. הסל מרים ציוד ומנייד אנשים לגובה לצורך עבודות שונות. הוא בטיחותי ונוח וניתן להתאימו למשקלים שונים. סוג נוסף הוא מנוף הרמה שלקצה הזרוע שלו מחוברת במת הרמה. באמצעותו ניתן להוביל ציוד כבד לגובה במבנים צפופים. העגורנים הם מנופים העומדים באתרי בנייה ומרימים משקל כבד יותר לגובה רב יותר. הבולט שביניהם הוא עגורן צריח.
אילו גופים עושים הובלה באמצעות מנוף?
ישנם לא מעט גופים העושים שימוש במנוף. הובלה עם מנוף צריכה להיות מותאמת לסוג העבודה, למשקל אותו רוצים להוביל ולגובה אליו מובילים את הציוד. הגופים שעושים בו שימוש הם: מפעלים תעשייתיים, קבלנים ויזמים, נמלים, שדות התעופה, עיריות ורשויות מקומיות, חברת חשמל, שירותי אבטחה, חברות ניקיון, גננים ואף אנשים פרטיים לצרכים שונים.
מה אפשרי להוביל עם מנוף?
המנוף מרים משא כבד לגובה כך שאפשר להוביל בו כמעט הכל. באתרי בנייה נוהגים להוביל באמצעותו בלות של מלט וחול, מרצפות וקרמיקה, ציוד כבד וכד'. בתחום הציוד התעשייתי מובילים באמצעותו מכונות כבדות, מכשירים שונים ועוד. ישנן גם עבודות קלות הנעשות באמצעות מנוף בעיקר מסוג מנוף סל. העבודות כוללות הובלת ציוד וניידות של העובדים לגובה. באמצעותו גוזמים את העצים, תולים שלטי חוצות ופרסום, מתקינים מצלמות אבטחה, משפצים, תולים ומתקינים תאורת רחוב, חשמל, מנקים חלונות והמשפצים מעבירים באמצעותו את חומרי הבניין הדרושים להם. ישנם מנופים המיועדים להובלה קלה עד לגובה של 21 מטר, לגיזום המנוף מגיע לגובה של 10-15 מטר וכן הלאה. בהתאם לכך גם המשקל. ישנם מנופים המובילים עד 400 ק"ג ויש המובילים פחות או יותר.